Wat is HypnoBirthing®?

Wat het is

Over HypnoBirthing

HypnoBirthing gaat er vanuit dat een gezonde vrouw in principe een gezonde baby kan baren. HypnoBirthing helpt hierbij door een positieve gedachtenpatroon te creëren waardoor je ultiem kunt ontspannen. Je leert technieken eigen te maken die voor een hyperfocus zorgen. Deze focus maakt het mogelijk in diepe ontspanning te gaan en afleiding buiten te sluiten. Jij bepaalt wat er gebeurt en houdt de regie. Ook leer je deze los te laten als de situatie daar om vraagt, zonder je gevoel van autonomie te verliezen. Je leert goed te luisteren naar en te vertrouwen op je lichaam. Dit doe je samen met jouw geboortepartner. Deze heeft een belangrijke rol en leert hoe te helpen tijdens de geboorte. Met de juiste informatie, ontspanningstechnieken, visualisaties en ademhalingstechnieken kijk je straks uit naar de geboorte van jullie kindje. Deze technieken zijn toepasbaar op elke plaats en in de setting waar jij je fijn bij voelt.

Waarom HypnoBirthing?

Een aantal voordelen van HypnoBirthing

In verbondenheid en vol liefde jouw geboorte ervaring realiseren

Je leert wat je zelf belangrijk vindt en hoe dat te communiceren. Zodat je met een fijn gevoel kunt terug kijken op de geboorte, hoe deze ook verloopt.

Sterke band met je kindje creëren

Creëer een sterke band met je baby tijdens de zwangerschap, de geboorte en daarna.

Goede praktische voorbereiding

Je leert hoe de geboorte werkt en wat je mag verwachten. Hierdoor leer je te anticiperen en juist ook los te laten zodat jouw lichaam optimaal haar werk kan doen.

Actieve rol geboortepartner

Je geboortepartner leert technieken hoe jou te ondersteunen. Je doet dit echt samen als team.

Kom meer te weten

Heb je nog vragen over HypnoBirthing?

Berichtje sturen
1
Heb je een vraag?
Hi, waar kan ik je mee helpen? Het kan zijn dat ik even mijn aandacht ergens anders aan het geven ben. Ik probeer berichtjes binnen 24 uur te beantwoorden.